Temaki Hushi (snack)

Toegevoegd door: Rick ("Lekker van een Hacker")

Hoeveelheid: 4 snacks
Bereidingstijd: 5 min

Ingredienten

1 Nori-vel
4 el Hummus (of een restje gekookte linzen? stamppot?)
2 tl Piccalilly
2 tl curry saus (Eswatini Kitchen, wereldwinkel)
(of andere theelepels met duidelijke smaak)

Bereidingswijze

  1. Als je gaat voor de culinair beste Nori-vellen, her-toast ze dan door ze een paar maal heen en weer over een matig vuur te halen, en dan de andere kant vast te pakken en dit te herhalen. De Nori gaat lekker ruiken als het getoast is. Het moet niet lichtgroen uitslaan, dan ben je te ver gegaan.
  2. Vouw je Nori-vel in beide richtingen en breek het zo in 4 kwarten. Leg op elk een eetlepel hummus en een theelepel van een pittige vulling. Combineer de pittige vullingen niet, maar zorg voor variatie in je Temaki Hushi. Verdeel het in een driehoekje, zo dat het een stukje van een hoek ophoudt.
  3. Rol elk van de Nori-kwartvellen nu tot een puntzakje. Bevochtig daarbij een overlappend stukje met een in water gedoopte vinger, en plak het puntzakje daarmee dicht.
  4. Meteen opdienen en eten, want de Nori wordt vochtig van de vulling. Ik weet dat daar nog een "hack" voor moet komen; daarin is rijst duidelijk geschikter.
  5. Nori is een goede bron van mineralen, met name jodium valt op. Het is niet de hoogst scorende bron onder de zeewieren, maar metingen lopen uiteen van ongeveer 50 tot 150 mcg en soms zelfs 1500 mcg per vel; de ADH is 150 mcg per dag, maximum is 1000 mcg per dag. Overdrijf dus niet met deze snack, en wissel je gewoontes een beetje.

Serveersuggestie

Ronddelen voor onmiddellijke consumptie.