Gevulde sla met een politieke twist

Toegevoegd door: Rick ("Lekker van een hacker")

Hoeveelheid: 5 pakketjes == (5 bijgerechten || 5 voorafjes || 1 hoofdmaaltijd)
Bereidingstijd: 15 minuten (en een halfuur poetsen nadien)

Ingredienten

5 grote bladeren Romanesco sla
5 flinke lepels aardappelsalade
3-4 grote kastanjechampignons
1/2 courgette
1 el rode chilipepertjes op olie uit de toko, vraag om 陶华碧老干妈大油辣椒
olie om in te bakken

Bereidingswijze

  1. Doe olie in de pan. Snijd de courgette boven de pan in stukjes en bak ze. Maak de champignons schoon en trek ze boven de pan in stukken en bak die mee. Voeg de 陶华碧老干妈大油辣椒 toe en laat het geheel 15 minuten sudderen onder af en toe omroeren. Laat vocht uit de champignons op het eind inkoken.
  2. Vul nu de andere zijde van de bladeren met telkens een flinke schep aardappelsalade en een schep van het gebakken mengsel. Vouw de bladeren daarna dicht [1] en leg de pakketjes met het uiteinde van de nerf naar onderen op een presenteerschaal. Presenteer ze onmiddellijk, om het warm/koud verschil tot zijn recht te laten komen.
  3. Dit gerecht is geraffineerder dan de geringe moeite doet vermoeden; het zet een deels warme vulling tegenover een deels koude; een zachte vulling tegenover een knapperige buitenkant; en de frisse smaak van de sla krijgt tegenwicht van de hartige, vervullende smaak van de warme vulling. Met name dat laatste zal veel vleesliefhebbers welgevallen. Ideaal dus als je zieltjes wilt redden (menselijke of dierlijke, dat mag je zelf bepalen).
  4. [1] Heerlijk, zo'n eufemisme. Of is het een wina-bornisme? In werkelijkheid is het dichtvouwen natuurlijk een ontzettend geklieder, maar dat is juist leuk aan dit snelle gerecht.

Serveersuggestie

Zonder mes en vork, daar is toch geen beginnen aan. Je eet dit met de handen, en zult alle tien je vingers nodig hebben om de pakketjes enigszins dicht te houden. Dit zijn geen wraps voor sissy's! Mocht het onverhoopt niet lukken om de wraps gesloten te houden (gnuif, accident waiting to happen) dan kan het nuttig zijn de handen even te wassen na het eten. Ook handig voordat je een recept invoert in je favoriete receptensite trouwens... Kinderen zullen ditmaal hun groente waarschijnlijk met groot plezier naar binnen werken. (Althans, dat is de theorie -- laat eens horen of het ook echt zo is?) Ook als je wel ruggegraat hebt kun je van dit gerecht smikkelen. Dan koop je de aardappelsalade niet in de winkel maar maak je hem zelf, bijvoorbeeld met veganitische mayonnaise.